Den mørke tid er kommet

Vi er nået til den tid på året hvor mørket sænker sig tidligt over de danske hjem, og det giver den lidt mere langfingrede del af befolkningen optimale arbejdsforhold og derfor stiger mængden af indbrud også markant her i vintermånederne.

Netop derfor, er der også flere og flere husejere der vælger at få installeret en husalarm, for vi kommer ikke uden om, at dansk politi har fået en række andre og meget ressourcekrævende opgaver, bl.a. i form at den stigende bandekonflikt, og det går ud over den præventive patruljering i boligområderne.

Selvom man har investeret i en alarm til sit hus, ja så er det jo ingen garanti for, at man undgår indbrud. Alt andet lige, så har det dog en præventiv virkning hvis man har fået installeret en husalarm og dertil hørende alarmskilte.

En investering i en husalarm med tilhørende skilte kan holde de fleste tyve væk
En investering i en husalarm med tilhørende skilte kan holde de fleste tyve væk

Der er set eksempler på, at indbrudstyve har ryddet et helt boligkvartér men gået uden om de hus hvor der er installeret en form for alarm eller videoovervågning – ikke fordi de er bange for dem, men ene og alene af den grund, at så længe de kan undgå at aktiverer alarmer, ja så har de arbejdsro.

En husalarm gør det naturligvis ikke alene, der er en lang række tiltag man bør foretage sig for at gøre det svært for indbrudstyvene, som f.eks. at sørge for at der er automatisk lys der tænder uden for, at lister på døre og vinduer monteret på en måde der gør det svært at få dem af og dermed fjerne ruder, undgå låse med vridere på den indvendige side, men hvor man skal bruge nøgle og så den vigtigste af dem alle – sund fornuft.

Netop den sunde fornuft betyder, at man ikke skal lade computere, Ipads, telefoner mv. ligge synligt fremme, da det er varer der er lette at omsætte til kontanter på det sorte marked, og der er jo ingen grund til at frist svage sjæle, så tænk jer om.

Er man bortrejst i længere tid, som f.eks .i den forestående jul, så er det altid en god idé at allierer sig med naboer m.v. og få dem til at holde øje, men en eller anden for for tyverialarm eller overvågning med tilhørende skiltning er altid at foretrække.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *