Hvordan kommer du af med møl?

Møl hører til natsommerfuglefamilien, som består af mange forskellige arter af flyvende insekter. Møl anses som et skadedyr, og er en plage de fleste desværre kender til. De mest kendte møl herhjemme skader især tekstiler og kaster sig over madvarer. Begge områder er nogle, man sagtens kunne være foruden forstyrrelsen og destruktionen af de små dyr.

Desværre er æggene svære at opdage, så de kan formere sig ret ubesværet. I levetiden af et møl lægger den op til 100-150 æg. Du kan finde æggene i små sprækker og revner, men det er også typisk, at de bliver lagt i folderne i dit tøj. Det tager blot op til en lille uge for larverne at klække fra deres æg.

Hvad gør jeg, hvis jeg har møl i mine madvarer?

Det er en bestemt art der angriber madvarer, og er altså ikke den samme art, du finder i dit tøj. Denne type møl lægger op til 200-400 æg i de madvarer, de også angriber. Når larverne klækker ud af æggene, mens de befinder sig i madvarerne, vil de typisk trænge fra æg og videre ind i selve madvaren. Denne slags larver er 25-41 dage om at klække. Den mest kendte type er mel møl som man typisk finder i madvarer som:

  • Korn og kornprodukter
  • Nødder
  • Mandler
  • Tørret frugt
  • Gryn
Mel møl er nok det møl som de fleste stifter bekendtskab med
Mel møl er nok det møl som de fleste stifter bekendtskab med

Det er desværre svært at komme møl i madvarer til livs, uden også at du må lade madvarerne gå til spilde. Det er derfor en god idé at smide madvarerne ud, da du heller ikke kan være sikker på, om der er æg i madvarerne. Det er der sandsynligvis, hvis der er møl.

Hvis du har fundet dem i madvarer i dit køkken, er det dog en god idé at få hjælp udefra til at bekæmpe møl, der skulle leve andre steder.

Hvordan bekæmper jeg møl?

Den bedste og mest sikre måde at bekæmpe møl er, at få hjælp fra et skadedyrsfirma. Det tager minimum 2 besøg med to ugers mellemrum, før opgaven er klaret.

Skadedyrsbekæmperen sprøjter med et godkendt produkt, der er sikkert at bruge indendørs og er lugtfrit, og du har mulighed for at være hjemme, mens bekæmpelsen foretages. Bekæmperen sprøjter langs paneler, kanter i loftet og i skabe. Alle madvarer gennemgås for at være sikker på, at der ikke ligger møl eller æg og ulmer.

Hvad koster bekæmpelse?

Prisen afhænger af antallet af besøg, og det kommer an på problemet omfang. Spørg derfor ind til den forventede pris, når skadedyrsbekæmperen har fået tid til at overskue situationen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *