Kan en fotograf bruge mobilkamera til professionelt brug ?

Der er ingen tvivl om, at kameraer i nutiden mobiltelefoner har nået uanede højder og er super gode.
Mange af dem har de samme muligheder som de kameraer som en professionel fotograf bruger, men er kvaliteten nu også så god?

Der er rigtig mange der har droppet deres lommekameraer og udelukkende benytter deres mobiltelefon til at tage billeder med.

Et gammelt ordsprog siger som bekendt, at det bedste kamera er det kamera du har ved hånden, og det kan der selvfølgelig være noget om, men det afhænger i høj grad af hvad ens billeder skal bruges til.

Fotograf

Hvad skal billederne bruges til?

De fleste tager billeder til Facebook og Instagram og andre sociale medier, og til det formål er mobilbilleder ganske udmærket.

Opløsningen og størrelsen af billeder på sociale medier er relativ lille, så der er det slet ikke noget problem med kvaliteten.

Problemet er bare, at når man nu har taget det perfekte billede af sit barn eller barnebarn og gerne vil have det printet i en stor størrelse så det kan komme op og hænge på væggen, så begynder begrænsningen at komme til syne.

Derfor bruger en fotografer et rigtig kamera

Netop af den grund, så kan en fotograf ikke nøjes med et mobilkamera – opløsningen og kvaliteten er ganske enkelt for dårlig på den lange bane.

Ofte er man nød til at beskære billeder og nogle gange ret kraftigt for at fjerne unødvendige ting på billedet, og så er det en kæmpe fordel at have et billede af en sådan størrelse og kvalitet, så man har en reel chance for at foretage en passende beskæring.

Ekstra muligheder for fotografen

I modsætning til mobiltelefonen, så har fotografer den mulighed, at de kan skifte deres objektiver til enten noget vidvinkel for at få mere med eller til noget tele for at kunne zoome ind.

Hvis en eventfotograf skulle nøjes med en mobiltelefon, så ville vedkommende skulle ret tæt på rent fysisk, hvor en fotograf med et rigtigt kamera blot kan bruge en zoom, og dermed være mange steder på samme tid – uden at skulle bevæge sig ret meget.

Lys er en vigtig faktor når man tager billeder, og selvom mobilkameraer nu stort set også kan tage billeder i mørke, så efterlader kvaliteten ret meget at ønske – billederne bliver ofte meget grynet og uklare når man zoomer ind, og får sådan lidt orme-agtige detaljer.

Brug det rigtig kamera

Men som nævnt, så kan mobiltelefoner sagtens bruges i det daglige og til privat brug, men til professionelt brug skal der andre værktøjer til.

Et citat fra en film lyder “Don’t bring a knife to a gun fight” og det er egentlig meget passende – også når det kommer til fotografering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *