Alternative energikilder i fremdrift

I flere år er der talt vidt og bredt om, at vi skal kigge efter alternative energikilder til olie og gas som vi nok må se i øjnene er ved at slippe op.

Dette kunne være i form af jordvarme, vindmøller og solcelleanlæg hvor vi udnytter de energikilder som er en naturlig del af vores omgivelser og som kan udnyttes uden de gøre skade på naturen.

Det er selvfølgelig ikke uden omkostninger at investerer i f.eks. et solcelleanlæg, men det er stort set omkostningsfrit for miljøet, under forudsætning af, at man undersøger de muligheder der er inden man foretager en stor investering.

Solcellepaneler monteret på et hus tag
Solceller på et hustag

En del begår den fejl, at de investerer i et solcelleanlæg som måske ikke har den rette størrelse i forhold til det forbrug man har behov for, så det er altid en god idé at få noget professionel rådgivning om solcelleanlæg inden man foretager en så forholdsvis stor investering

Der er naturligvis mange spørgsmål man skal analyseret og fundet svar på inden man kaster sig ud i det, og det kunne f.eks. være

  • Hvor stort skal et solcelleanlæg være?
  • Hvad er levetiden på en solcelleanlæg?
  • Kræver det vedligeholdelse?
  • skal man søge op tilladelse inden opsætning?

og mange andre spørgsmål.

Ud over de rent praktiske spørgsmål, så er der også forskel på det rent tekniske omkring solceller og den måde man omformer solens energi til noget brugbart, ligesom der er forskel på selve panelerne, så derfor er det vigtigt man konsulterer nogle eksperter inden for området og får en saglig og konkret vejledning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *